У "Слузі народу" є ті, хто допомагає російській окупації та підриває демократію - депутатка Європарламенту

Керівництво партії має вирішити цю проблему
У "Слузі народу" є ті, хто допомагає російській окупації та підриває демократію - депутатка Європарламенту
Віола фон Крамон (фото: violavoncramon. eu)
16 Жовтня 2020, 11:58
читать на русском

У фракції монобільшості "Слуга народу" є багато депутатів, які не поділяють євроінтеграційний шлях України і допомагають російській окупації. Про це в інтерв'ю виданню "НВ" заявила депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон

В "Слузі народу" є багато законодавців, які не поділяють декларовані зовнішньополітичні цілі народу і президента України. Ці законодавці підривають демократію і волею або небажанням допомагають російській окупації. Це залишається небезпечним викликом на шляху інтеграції в ЄС, і керівництво партії має вирішити цю проблему, - наголошує Віола фон Крамон.

Український народ визначився із зовнішньою політикою країни. З огляду на останні опитування, підтримка євроінтеграції серед українців залишається переважно високою. Уряд Зеленського цілком розуміє це і поки, схоже, прагне виконувати волю людей, - зауважує євродепутат.

Читайте також

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що у Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна може втратити безвізовий режим і велику фінансову допомогу від ЄС.

Поки міжнародне співтовариство зайнято Білоруссю, уряд України спішно підштовхує кандидатів, які не мають досвіду і порядності, до вибору глави САП. Це не полетить. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальшу трансляцію допомоги в розмірі 1,5 млрд євро, — написала вона.

Після цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється.

Також депутатка Європарламенту від ФР Німеччини, членкиня комітету у закордонних справах Віола фон Крамон вдруге попередила Україну, що вона може втратити безвізовий режим з Європою через відбір нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Також вона звернулась до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який 18 вересня заявив, що погрози від депутатки є лише чутками.

1