У соцмережах назвали УЄФА московськими повіями за вимогу прибрати гасло "Героям слава"

Українці звинуватили УЄФА в корупції через вимогу прибрати "Героям слава"
Важливо
У соцмережах назвали УЄФА московськими повіями за вимогу прибрати гасло "Героям слава"
Новий дизайн форми української збірної (фото: Андрій Павелко / Facebook)
10 Червня 2021, 16:19
читать на русском

Користувачі соцмережі Facebook запустили флешмоб на підтримку нової форми збірної України, після того, як УЄФА оголосило вимогу прибрати напис "Героям слава" з футболок, як того хоче Росія.

Приєднатися до флешмобу, зокрема, закликав Молодіжний Націоналістичний Конгрес на своїй сторінці у Facebook.

Давайте разом змусимо УЄФА змінити свою думку - розміщаючи гасло "Слава Україні! Героям Слава" під дописами УЄФА у соціальних мережах, та на сторінці РФС (Російського футбольного союзу), - йдеться у повідомленні.

У групі нагадали, що гасло "Слава Україні. Героям Слава" - є нероздільним.

Гасло символізує боротьбу за незалежність і сприймається як вітання. Нам є кого славити Героями, - йдеться у дописі.

Українці в соцмережах вимагають від УЄФА змінити своє рішення і переглянути свою позицію щодо проведення одного із матчів у Санкт-Петербурзі, адже Росія є агресором щодо України і підриває основи безпеки та миру у світовій спільноті.

"Правда не продається", "Україна захищає Європу і весь цивілізаційний світ", "Слава Україні" і "Героям слава" - святі слова", - пишуть українці.

Читайте також

До флешмобу в соцмережах приєдналися також і відомі люди. Зокрема нардеп Олексій Гончаренко зробив відповідний пост у Твітері та Фейсбуці.

Також багато користувачів звинуватили УЄФА у корупції, заполітизованості і подвійних стандартах.

Нагадаємо, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА), на вимогу Росії, переглянула дизайн форми української збірної і вимагає прибрати звідти напис "Героям слава!", оскільки, на їхню думку, у поєднанні з гаслом "Слава Україні!" він є політичним і "має історичний і мілітаристський підтекст".