У США хочуть закінчити війни, де присутні американські військові

Такий план є у нового міністра оборони
У США хочуть закінчити війни, де присутні американські військові
Американські військові (фото з відкритих джерел)
16 Листопада 2020, 07:32
читать на русском

Новий виконуючий обов'язки міністра оборони США Крістофер Міллер заявив про необхідність завершити всі війни за участю американських військових.

Про це повідомляє газета The Hill з посиланням на текст меморандуму, спрямованого співробітникам відомства.

Ми не народ, який постійно воює, це суперечить всьому, за що виступаємо ми і за що боролися наші предки. Всі війни повинні закінчитися, - написав Міллер в документі.

США "залишаються віддані тому, щоб завершити війну" в Афганістані, зауважив міністр.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переможець президентських виборів у США 2020 демократ Джо Байден обговорив питання щодо України із лідерами європейських країн.

У розмові із Макроном новообраний президент США наголосив на готовності "співпрацювати щодо глобальних викликів, зокрема безпеки та розвитку в Африці, конфліктів в Україні та Сирії, а також іранської ядерної програми".

12 вересня уряд Афганістану та бойовики руху "Талібан" офіційно розпочали перші мирні перемовини за майже 19 років війни.

Довідка: Війна в Афганістані розпочалась 7 жовтня 2001 року, після того, як США ввели до країни війська і відсторонили "Талібан" від влади.

У 2004 році в країні відбулись вибори та був сформований новий уряд.

29 лютого 2020 року США та "Талібан" підписали мирну угоду. Вона передбачає виведення американських військ з Афганістану. Своєю чергою, таліби зобов’язалися не приховувати представників інших терористичних угруповань і провести повноцінні переговори з урядом Афганістану.

1