У США прибиральник випадково знищив майже дві тисячі доз вакцини Moderna

Чоловік випадково вимкнув морозильну камеру
У США прибиральник випадково знищив майже дві тисячі доз вакцини Moderna
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
23 Січня 2021, 00:00
читать на русском

В американському місті Бостон прибиральник випадково вимкнув холодильник і знищив 1,9 тисячі доз вакцини проти коронавірусу компанії Moderna.

Про це повідомляє ABC News.

Співробітники VA Boston Pharmacy виявили, що морозильна камера у кампусі Ямайка плейн вийшла з ладу. Як результат, 1900 доз вакцини Moderna проти COVID-19, що зберігається в морозильній камері, були зіпсовані, - розповів представник VA Boston Healthcare System Кайл Тото.

За його словами, на холодильнику була встановлена система сигналізації, проте вона не спрацювала. Тото додав, що зараз з’ясовується, чому стався інцидент і з якої причини не спрацювала сигналізація.

У виданні нагадали, що дози вакцини Moderna надходять до медзакладів у замороженому вигляді, після цього їх можна зберігати у холодильнику за температури від +2 до +7 градусів за Цельсієм до 30 днів.

Читайте також

Нагадаємо, посол України в США Володимир Єльченко заявив, що Україна продовжує вести переговори про постачання вакцин від коронавірусу з США. Міністерство охорони здоров'я проводить переговори з компаніями Pfizer, Moderna і Johnson&Johnson.

За словами Єльченка, на рівні посольств переговори з компаніями розпочались ще з середини літа 2020 року. Так, з кінця липня минулого року посол провів розмови у відео- та аудіоформатах з керівництвом компаній Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson щодо вакцин проти коронавірусу.