Україна продовжує вести переговори з США про постачання COVID-вакцин

На рівні посольств переговори з компаніями розпочались ще з середини літа 2020 року
Україна продовжує вести переговори з США про постачання COVID-вакцин
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
21 Січня 2021, 10:37
читать на русском

Посол України в США Володимир Єльченко заявив, що Україна продовжує вести переговори про постачання вакцин від коронавірусу з США. Міністерство охорони здоров'я проводить переговори з компаніями Pfizer, Moderna і Johnson&Johnson.

Про це він повідомив під час пресконференції.

За словами Єльченка, на рівні посольств переговори з компаніями розпочались ще з середини літа 2020 року. Так, з кінця липня минулого року посол провів розмови у відео- та аудіоформатах з керівництвом компаній Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson щодо вакцин проти коронавірусу.

Далі справа вже було за Міністерством охорони здоров'я України та іншими нашими міністерствами й відомствами. Це вже питання комерційні - за ціною та надійністю вакцин, - заявив Єльченко.

Читайте також

Дипломат наголосив, що не може коментувати хід переговорів, але запевнив, що "робота триває на професійному рівні" між представниками українського МОЗ і американськими компаніями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що Україна проводить перемовини із шістьма виробниками вакцин від коронавірусу стосовно постачання їхніх препаратів українцям. За його словами, Україна зверталася до всіх партнерів щодо необхідності постачання перших партій вакцини якнайшвидше.