Уряд закупить для українців "легалізовані вакцини"

Україна веде переговори із шістьма виробниками вакцин від COVID
Важливо
Уряд закупить для українців "легалізовані вакцини"
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
19 Січня 2021, 07:21
читать на русском

Україна проводить перемовини із шістьма виробниками вакцин від коронавірусу стосовно постачання їхніх препаратів в нашу країну.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", уряд закупить для українців "легалізовані вакцини".

Ми ведемо перемовини із шістьма виробниками вакцини, які на сьогодні мають дві стадії клінічних досліджень, проходять третю, реєструються в інших країнах і у Всесвітній організації охорони здоров'я як офіційна та легалізована вакцина, – зазначив Шмигаль.

За його словами, наша країна зверталася до всіх партнерів щодо необхідності постачання перших партій вакцини якнайшвидше.

Наразі можу стверджувати, що ці переговори дали свій результат – Україна матиме вакцину не пізніше за лютий, – зазначив прем'єр (досьє Шмигаля).

Читайте також

Очільник уряду наголосив, що всі вакцини, які отримає Україна, будуть схвалені ВООЗ і в інших країнах, тобто, це будуть вакцини з підтвердженим відсотком ефективності.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

Тим часом в Україні правоохоронці проводять перевірку "VIP-вакцинації".

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1