У США відреагували на кадрові перестановки в "Нафтогазі"

Держдеп вважає, що в уряді порушили принципи корпоративного управління
Важливо
У США відреагували на кадрові перестановки в "Нафтогазі"
Нафтогаз Фото: Група Нафтогаз у Твітері @NaftogazUK
29 Квітня 2021, 12:00
читать на русском

Державний департамент Сполучених Штатів Америки прокоментував кадрові рішення українського уряду в національній компанії "Нафтогаз".

Речник Держдепартаменту Нед Прайс у Твіттері написав, що це може вказувати на порушення принципів корпоративного управління.

Повага до корпоративного управління, прозорості та доброчесності при призначенні персоналу енергетичного сектору - будь то урядові чи державні підприємства - є ключовим фактором для підтримки довіри схильності України до реформ, - написав Прайс.

Допис Прайса у Твіттері

Нагадаємо, 28 квітня виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка призначили головою "Нафтогазу". Тим часом голова правління НАК" Нафтогаз України" Андрій Коболєв звільнений зі своєї посади. Він очолював держкомпанію протягом семи років - з березня 2014 року.

У цей же день незалежні члени Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і представники держави у наглядовій раді НАК "Нафтогаз України" припинили свої повноваження.

"Нафтогаз" вважає звільнення Коболєва і наглядової ради негативним сигналом для інвесторів. У компанії заявили, що рішення Кабінету міністрів є юридичною маніпуляцією.

Читайте також

1