У США вперше повністю схвалили вакцину від COVID-19

Вона дозволена для осіб, віком від 16 років, а в екстренних випадках від 12 років
У США вперше повністю схвалили вакцину від COVID-19
Вакцинація (Фото: getty images)
25 Серпня 2021, 07:03
читать на русском

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США повністю схвалило першу вакцину проти COVID-19. Раніше ця вакцина була відомою під назвою Pfizer-BioNTech, а тепер продаватиметься як Comirnaty.

Про це повідомляє FDA.

Затвердження цієї вакцини FDA є важливою віхою в нашій боротьбі з пандемією COVID-19. Хоча ця та інші вакцини відповідають строгим науковим стандартам FDA для дозволу на екстрене використання, оскільки це перша вакцина COVID-19, схвалена FDA, громадськість може бути дуже впевнена, що ця вакцина відповідає високим стандартам безпеки, ефективності та якості виробництва, - говорить виконувачка обов’язків комісара FDA, доктор медичних наук Джанет Вудкок.

Зазначається, що ця вакцина використовуватиметься як профілактика захворювання COVID-19 у осіб віком від 16 років. Проте вакцина також доступна за дозволом на екстрене використання для осіб віком від 12 до 15 років, а також для введення третьої дози певним людям з імунодефіцитом.

У повідомленні наголошується, не зважаючи на те, що мільйони людей вже отримали вакцини проти COVID-19, схвалення FDA вакцини може викликати додаткову довіру у людей щодо отримання щеплення.

Наші наукові та медичні експерти провели неймовірно ретельну та продуману оцінку цієї вакцини. Ми оцінили наукові дані та інформацію, що містяться на сотнях тисяч сторінок, провели власний аналіз безпеки та ефективності компанії Comirnaty, а також провели детальну оцінку виробничих процесів, включаючи перевірки виробничих потужностей, - сказав доктор медичних наук Петер Маркс, директор Центру оцінки та досліджень біологічних препаратів FDA.

Нагадаємо, у серпні США відправили 110 мільйонів доз вакцини від коронавірусу 65 країнам, які найбільше їх потребують.

Читайте також

1