У Стамбулі представили безпілотник Akıncı з українським двигуном - фото

Його презентували на виставці, яка проводиться на території аеропорту Ататюрка в Стамбулі
У Стамбулі представили безпілотник Akıncı з українським двигуном - фото
Безпілотник з українським двигуном (фото: Укрінформ)
23 Вересня 2021, 12:30
читать на русском

У Стамбулі на виставці аерокосмічної техніки та технологій TEKNOFEST представили безпілотник Akıncı турецького виробництва з українським двигуном.

Про це повідомили в Укрінформ.

Ударний БПЛА Akıncı для застосування Збройними Силами Туреччини розробляється в різних конфігураціях. Одна з них - Akıncı-B з двигунами українського виробництва Al-450. На цій моделі два двигуни по 750 к.с., - сказав генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.

Наголосили, що це приклад успішної співпраці України та Туреччини у військово-технічній галузі.

Зазначили, що на виставці продемонстрували польот БПЛА Akıncı виробництва Baykar Makina спільно з літаком Hürkuş виробництва турецької авіаційної компанії TUSAŞ.

Показ спільного польоту безпілотного літального апарату (Akıncı – ред.) та літака, керованого пілотом, відбувається вперше у світі, - повідомив голова опікунської ради T3 Vakfı, технічний директор Baykar Makina і керівник проєкту Akıncı Сельчук Байрактар.

Додали, що виставка TEKNOFEST проходитиме 21-26 вересня на території аеропорту Ататюрка в Стамбулі. Очікують, що цього року виставку відвідують понад 500 тисяч людей.

Нагадаємо, конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" представило новий варіант автомобіля для армії, шифр "Сайгак" - командно-штабний автомобіль підвищеної прохідності на базі Toyota -  Hilux.

Читайте також

1