Новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE розробили в Україні

Безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити
Новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE розробили в Україні
Безпілотний літальний апарат (БПЛА) ACE ONE (фото: УНІАН)
15 Червня 2021, 23:00
читать на русском

На Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека – 2021" у Києві презентували новий український військовий безпілотник ACE ONE.

Про це повідомляє пресслужба виставки у Facebook та Укрінформ.

Один із конструкторів і керівників проєкту Олександр Лось розповів, що вони розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані у світі ще не було.

У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни - ACE ONE - це №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити. Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової. Це 1000 км/год. Управління здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти роєм таких безпілотників, - сказав Лось.

За словами співкерівника проєкту Володимира Усова, безпілотник призначено для оборонного захисту повітряного простору України.

Якщо, наприклад, на територію України залетить безпілотник-розвідник, ACE ONE, який значно швидший і потужніший за усіма характеристиками, зближується з ним і знищує його. Також ACE ONE використовується для швидкого ривка на територію противника, виконання операції та повернення на наземну станцію, - пояснив Усов.

Розробником літального апарату є Міжнародна українська компанія ACE. Щоб створити цей БПЛА, було потрібно 25 українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств.

Головними конструкторами проєкту виступили колишній президент ДП "Антонов" Олександр Лось та колишній голова ДКАУ, член Міжнародної академії космонавтики Володимир Усов. Двигун розробляли ДП "Івченко-Прогрес" і "Мотор Січ", планер - ТОВ "Гідробест".

На виставці "Зброя та безпека – 2021", яка триватиме протягом 15-18 червня у Міжнародному виставковому центрі, представили й інші новинки.

Нагадаємо, що Державне підприємство КП "НВК "Іскра" концерну "Укроборонпром" передало Збройним силам України модернізовану до виду 35Д6М радіолокаційну станцію 19Ж6.

Читайте також

1