"Укроборонпром" передав військовим модернізовану радіолокаційну станцію (фото)

Після проведеної модернізації військові отримали практично новий радар
"Укроборонпром" передав військовим модернізовану радіолокаційну станцію (фото)
Радіолокаційна станція (Фото: Укроборонпром)
28 Травня 2021, 18:57
читать на русском

Державне підприємство КП "НВК "Іскра" концерну "Укроборонпром" передало Збройним силам України модернізовану до виду 35Д6М радіолокаційну станцію 19Ж6.

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

Станція отримала повністю оновлену антену, функціональне та сучасне програмне забезпечення.

Оновлений радар має підвищену дальність дії, збільшену точність визначення координат, покращені параметри траєкторної обробки, зменшену вартість техобслуговування та збільшений строк експлуатації.

Для більшої зручності операторів на станції оновлено робочі місця й систему кондиціонування, а також капітально відремонтовано шасі із заміною кузова.

Модернізація станції 19Ж6 до рівня 35Д6М є складною та потребує копіткої праці. РЛС повністю розбирають, проводять дефектовку, після чого ремонтують складові, які підлягають відновленню, замінюють елементну базу та роблять відповідною до підвищених після модернізації параметрів, - повідомили в "Укроборонпромі".

Довідка: Основним призначенням рухомої трикоординатної РЛС 35Д6 (19Ж6) є розвідка маловисотних малорозмірних повітряних об'єктів за умов сильного впливу віддзеркалень від підстелювальної поверхні та метеоутворень, а також за умов дії навмисних активних та пасивних завад.

Крім того, в РЛС передбачений режим розвідки повітряних об'єктів на середніх, великих і стратосферних висотах (до 20 км).

За призначенням радіолокаційна станція 35Д6 використовується в радіотехнічних військах, як засіб для створення нижнього ярусу радіолокаційного поля в угрупованнях радіотехнічних військ і є елементом озброєння ротної ланки радіотехнічних військ.

Нагадаємо, на полігоні Широкий Лан у Миколаївській області почалися випробування 155-мм самохідної артилерійської установки "Богдана".

Читайте також

1