"Укроборонпром" наполягає збільшити частку оборонних держпідприємств

"Укроборонпром" розробляє для штабу ЗСУ військову техніку
"Укроборонпром" наполягає збільшити частку оборонних держпідприємств
Військові навчання (фото: Командування об’єднаних сил ЗС України)
28 Січня 2021, 15:50
читать на русском
Концерн "Укроборонпром" наполягає збільшити частку держпідприємств у розподілі оборонного замовлення для потреб українських силовиків.

Про це розповів генеральний директор концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, частка держпідприємств у розподілі оборонного замовлення доволі "скромна". Лише торік вона сягала 36%. Тому зараз "Укроборонпром" очікує збільшення частки підприємств-учасників Концерну в держоборонзамовленні (ДОЗ), яке формують Міністерство оборони, Збройні Сили, Держприкордонслужба, Нацгвардія та інші "зацікавлені" відомства.

Читайте також

Він підкреслив, що керівництво Концерну вже презентувало можливості та перспективні розробки підприємств Укроборонпрому Генеральному штабу Збройних Сил та командуванню окремих видів ЗСУ. Армійцям продемонстрували, передовсім, новітні розробки, найсучасніші зразки військової техніки та озброєння.

 Приміром, торік на озброєння ЗСУ прийняті тактична бойова колісна машина “Дозор-Б”, ракетний комплекс “Нептун” та модифікований реактивний вогнемет “РПВ-16”. Випробування минулого року проходили радар 80К6КС1 для ЗРК БУК-М1, ракетний комплекс “Вільха-М”, реактивна система залпового вогню “Буревій” та винищувач МіГ-29МУ2, - заявив директор концерну.

Нагадаємо, що "Укроборонпром" проводить перевірки на поліграфі всіх працівників концерну, застосовуючи детектор брехні.

1