У Судані військові пограбували консульство України

Крадіїв затримала поліція на місці злочину
У Судані військові пограбували консульство України
Викрадені в консульстві цінності (Фото: SUNA)
10 Грудня 2020, 14:13
читать на русском

Невідомі крадії у військовій формі пробралися до офіційного консульства України у столиці Судана Хартумі.

Про це повідомило видання "SUNA".

Бригадний генерал Джамал Джумаа, офіційний представник Сил оперативної підтримки (RSF), розповів, що злочинці, одягнені у "військову форму і форму RSF" проникли на територію консульства і викрали гроші та цінні речі працівників дипустанови.

Проте, злочинцям не пощастило, і поліціянти скрутили їх просто на місці злочину. Виявилося, що один із них був бригадним генералом, а інші служили у розвідці.

Консул України в Судані Муса Мухаммад Саїд підтвердив інформацію про пограбування, додавши, що особисто з'явився до відділку, щоб упізнати злочинців. Викрадені цінності повернули їхнім власникам.

Читайте також

Нагадаємо, 2 грудня У місті Оутруп, що в Данії, Україна відкрила почесне консульство, що є другим у країні. Почесний консул займатиметься, згідно з міжнародним правом, захистом інтересів України, юридичних осіб і громадян України в межах консульського регіону – регіону Південної Данії, наданні допомоги та сприяння громадянам України, її юридичним особам на території Данії, а також сприянні розвитку торговельних, економічних, культурних та наукових зв’язків між Україною та Королівством Данія, налагодженні дружніх відносин між двома державами.

1