У світі зросли випадки гепатиту невідомого походження у дітей

У 33 країнах світу зареєстрували нові випадки гострого гепатиту
У світі зросли випадки гепатиту невідомого походження у дітей
Лікарня, хворі, лікар Фото: УНІАН
26 Червня 2022, 07:34
читать на русском

У світі зросли випадки зараження гострим гепатитом невідомого походження у дітей.

Про це повідомили в Reuters із посиланням на дані ВООЗ.

Таким чином у 33 країнах світу зареєстрували 920 ймовірних випадків у дітей. Це на 270 випадків більше, ніж у травні.

За інформацією ВООЗ, половина ймовірних випадків припадає на європейський регіон. Зокрема, у Великобританії зафіксовано 267 випадків. Також на США припадає третина ймовірних випадків.

Нині у світі досліджують зростання важких випадків гепатиту або запалення печінки у дітей. Деяким дітям із гострим гепатитом знадобилася пересадка печінки. Також вже є зафіксовані перші смерті, більшість з яких у США.

Вперше спалах гепатиту невідомого походження зафіксували у Великій Британії у квітні. За повідомленням представників охорони здоров'я США, головною гіпотезою для випадків гострого гепатиту є зараження аденовірусом.

Нагадаємо, у країнах Європи, США та Австралії зареєстровані випадки захворювання на мавпячу віспу – рідкісне захворювання, що передається від тварини до людини.

Вірус мавпячої віспи - віспоподібне захворювання, яке спричинюють віруси родини поксвірусів. У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як передається хвороба, які ознаки та симптоми має, а також яка профілактика і діагностування віспи мавп.

Читайте також

1