У Тернопільській області на ремонт доріг виділили понад 590 мільйонів гривень

Протяжність автомобільних доріг Тернопільщини сягає понад 3520 км
У Тернопільській області на ремонт доріг виділили понад 590 мільйонів гривень
Дорога (фото: Parlament.UА)
16 Жовтня 2020, 02:02
читать на русском
У Тернопільській області на ремонт доріг загального користування місцевого значення виділено з держбюджету понад 590 млн грн.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, передає Укрінформ.

На ремонт, реконструкцію доріг загального користування місцевого значення, доріг і вулиць комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою два роки тому надійшло понад 315 млн грн, торік - понад 393 млн грн, а в цьому році - понад 590 млн грн, - сказав Овчарук.

Читайте також

Він також додав, що із суми, виділеної цього року, 118 млн грн передбачено на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення, на поточний і середній ремонт – 472 млн грн.

Протяжність автомобільних доріг Тернопільщини загального користування місцевого значення сягає понад 3520 км, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Європейській банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Укравтодору позику у розмірі 450 млн євро на реконструкцію Львівської кільцевої та дороги Київ-Одеса. Позика буде надаватися трьома траншами. Перший транш у розмірі до 100 млн євро призначений на ремонт ділянки дороги М-05 Київ-Одеса у Черкаській області. Другий транш сумою до 160 млн євро планується виділити на фінансування будівництва північної ділянки об'їзної дороги навколо Львова. Третій транш на суму до 190 млн євро - на ремонт дороги М-05 у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

1