У Тернополі лікарка видавала довідки про непридатність до військової служби

За подібну довідку вона вимагала 1500 доларів
У Тернополі лікарка видавала довідки про непридатність до військової служби
Затримання (фото: Нацполіція)
1 Жовтня 2021, 00:14
читать на русском

У Тернополі лікарка вимагала 1500 доларів за оформлення документів для визнання громадянина непридатним до проходження військової служби.

Про це повідомили в Нацполіції.

Завідувачка відділення районної лікарні вимагала кошти від місцевого мешканця. За 1500 доларів США обіцяла посприяти у вирішенні питання щодо ухилення від проходження військової служби в лавах ЗСУ. А саме: оформлення документів для визнання громадянина непридатним до проходження військової служби, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що жінку затримали відразу після отримання нею хабаря у розмірі 1500 доларів.

Вирішується питання про повідомлення завідувачці  відділення лікарні про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила медика Львівського обласного госпіталю ветеранів на вимаганні хабарів. За "грошову винагороду" зловмисниця допомагала в оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

Читайте також