У ТКГ розповіли, чому Україна не оголошує про вихід з перемир'я на Донбасі

Україна не може втрачати інструмент впливу на Росію на переговорах
Важливо
У ТКГ розповіли, чому Україна не оголошує про вихід з перемир'я на Донбасі
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
11 Лютого 2021, 10:46
читать на русском

Попри загострення ситуації на Донбасі, Україна не може вийти з перемир'я, аби не втрачати інструмент впливу на Росію на переговорах.

Про це телеканалу "Україна 24" розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш.

Я думаю, що ми не будемо це оголошувати (вихід з перемир'я - ред.), тому що нам перемир'я вигідне як політичний інструмент впливу на супротивника, як і тій стороні вигідно підтримувати ілюзію перемир'я, час від часу порушуючи його, - сказав він.

Читайте також

Гармаш нагадав, що віцепрезидент Єврокомісії готовий посилити санкції проти Росії, якщо буде згода всіх членів ЄС.

Він аргументував це якраз невиконанням Росією Мінських угод і її деструктивною відповіддю на мирні ініціативи президента Зеленського.

Для нас все ще важливою залишається підтримка наших західних партнерів. Думаю, що не було б мудро з нашого боку заявляти про вихід з перемир'я, нам краще заявляти, що Росія його постійно порушує, - пояснив член української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, днями міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (досьє на Арсена Авакова читайте за посиланням) повідомив, що на лінії фронту відбувається загострення ситуації. За його словами, в зоні проведення ООС "діють снайперські пари, тривають обстріли, війна триває".

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що влада має реагувати на обстріли російських окупантів їхніми ж методами.