У Венесуелі вводять в обіг банкноту номіналом мільйон боліварів

Крім того, введуть також банкноти на чверть та півмільйона боліварів
У Венесуелі вводять в обіг банкноту номіналом мільйон боліварів
Нові банкноти Венесуели (Фото: Центробанк Венесуели)
8 Березня 2021, 05:16
читать на русском

Центральний банк Венесуели відсьогодні, 8 березня, почне вводити в обіг три нові банкноти номіналом 200 і 500 тисяч, а також один мільйон боліварів.

Про це повідомили на сайті Центрального банку Венесуели.

Нові банкноти почнуть вводити з 8 березня 2021 року. У Центробанку сподіваються, що ця новація задовольнить потреби національної економіки, яка перебуває у кризовому стані через надвисоку інфляцію.

Читайте також

На лицьовій стороні усіх нових банкнот зображений Симон Болівар — лідер боротьби за незалежність іспанських колоній у Південній Америці та другий президент Венесуели.

Хоча нові банкноти стануть найбільшими у Венесуелі, високої фактичної вартості вони не матимуть. Так, банкнота у 200 тисяч коштує лише 0,11 долара, у 500 тисяч — 0,27 долара, у мільйон — 0,53 долара.


Контекст. Через політичну кризу у Венесуелі інфляція тут обчислюється тисячами відсотків. Зокрема, за даними BBC, лише в січні 2021 року інфляція у Венесуелі сягнула понад 2600%. Також на економіку країни негативно впливає падіння цін на нафту, експорт якої становить основу доходів Венесуели.

1