У вересні місячні тарифи на газ зростуть до 20 гривень за куб

Ціни на річні тарифні плани не змінилися
Головне
У вересні місячні тарифи на газ зростуть до 20 гривень за куб
Газ (фото: Pexels)
27 Серпня 2021, 18:35
читать на русском

Газопостачальні компанії підвищили місячні тарифи на газ для українців. Своєю чергою річні тарифи не змінилися.

Про це повідомили в РБК-Україна.

Місячні ціни, які компанії пропонують на вересень, іноді досягають 20 гривень за кубометр. Зокрема, "Київгазенерджи" продає газ по 19,80 грн за кубометр. У серпні тариф цієї компанії був на рівні 15,76 грн за кубометр, - йшлося в повідомленні.

Як зазначалося, інші газопостачальники також підняли ціни, зокрема "Черкаси газзбут" - газ по 16,76 гривні, "Умань газзбут"- по 16,78 за 1 куб м.

Проте більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію, зокрема компанії "Твій Газзбут" та "Нафтогаз України".

Водночас деякі компанії пропонують місячний тариф на рівні річного - YASNO продає газ по 8,94 грн за кубометр на вересень або до кінця сезону, - повідомлялося.

Щодо цін на річні тарифи, то вони коливаються від 7,80 і до 13,50 грн за кубометр, зокрема, ГК "Нафтогаз України" пропонує 7,96 грн за кубометр. Але більшість компаній встановили річні ціни до 9 грн за кубометр.

Нагадаємо, у липні газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для майже 1 млн побутових користувачів.

Читайте також

1