У Верховній Раді встановили прапор Євросоюзу - фото

1 липня парламент відновив роботу
У Верховній Раді встановили прапор Євросоюзу - фото
Прапор ЄС у Верховній Раді Фото: https://www.facebook.com/stefanchuk.official
1 Липня 2022, 11:25
читать на русском

Верховна Рада Україні 1 липня відновила роботу.

Сьогодні перед депутатами виступили президент України Володимир Зеленський та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк.

У парламенті виступив президент України та онлайн президентка Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. На виступі присутні посли ЄС, - написав він у Телеграмі.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що відсьогодні у сесійній залі буде майоріти два прапори - України та ЄС.

До сьогоднішнього ранку у мене було дві мрії. Перша - коли в залі Верховної Ради поруч із жовто-блакитним стягом України майорітиме прапор Європейського Союзу. Друга - коли я нарешті зніму військовий однострій та одягну білу сорочку з костюмом, аби проводити пленарні засідання у мирному парламенті. Перша мрія вже збулась. Значить і друга здійсниться, - написав він у Фейсбуці.

Під час виступу у ВР президент Зеленський поінформував, що він та голова Верховної Ради України і прем’єр-міністр підпишуть Спільну заяву, "яка є сигналом єдності всіх гілок влади та свідченням нашої рішучості в досягненні стратегічної мети України, а саме – повноцінного членства у Європейському Союзі".

І підписання цієї заяви має означати те саме, що й підписання заявки на вступ на п'ятий день війни. Ми йшли до кандидатства 115 днів. І наш шлях до членства не має займати роки чи десятиліття. Ми маємо долати цей шлях швидко. Зробити нашу частину роботи ідеально. Щоб дати змогу нашим друзям у Європейському Союзі так само швидко й консолідовано ухвалити для нас іще одне історичне рішення, - повідомив він.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла, коли Україна моє стати повноправним членом ЄС та від чого це залежить.

1