У Вінниці підйомний кран зачепив ЛЕП: загинула людина, пів міста без світла (фото)

Кран зачепив лінію електропередач випадково, він проводив вантажні роботи
У Вінниці підйомний кран зачепив ЛЕП: загинула людина, пів міста без світла (фото)
Кран пошкодив ЛЕП у Вінниці (Фото: Фейсбук)
25 Червня 2021, 20:53
читать на русском

У Вінниці під час несанкціонованих вантажно-розвантажувальних робіт підйомний кран пошкодив високовольтну лінію електропередач: загинула людина, а половина міста зосталася без світла.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомило "Вінницяобленерго".

Сьогодні об 11.20 в результаті технологічного пошкодження в електромережах АТ "Вінницяобленерго" відбулось знеструмлення низки підстанцій ПС-110/10 кВ, що живлять м. Вінниця. Без світла опинилася значна частина обласного центру. Причиною стала звичайна людська безпечність, яка призвела не лише до аварійної ситуації в електромережі, але, на превеликий жаль, й до трагічного наслідку - втрати життя, - йдеться у повідомленні.

На підприємстві розповіли, що на окружній дорозі в сторону Тяжилова під час несанкціонованих вантажно-розвантажувальних робіт підйомний кран під`їхав на недопустиму відстань до лінії електропередач, зачепив провід і вимкнув п’ять підстанцій, що живлять споживачів майже половини Вінниці. Загинула людина, під керівництвом якої проводились вантажно-розвантажувальні роботи.

Вже на 15 годину дня аварійними бригадами обленерго електропостачання було відновлено у більшості знеструмлених районів. Решту під’єднають до електромережі до кінця поточної доби.

Нагадаємо, без світла 25 червня залишився і Львів, тут буря обірвала лінії електропередач, у місті також не працює електротранспорт.

Читайте також

1