У Вінниці від 1 червня проїзд у маршрутці становитиме 10 грн

Місцева влада обіцяє зберегти безкоштовні перевезення для пільговиків
У Вінниці від 1 червня проїзд у маршрутці становитиме 10 грн
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
31 Травня 2021, 12:58
читать на русском

У Вінниці від 1 червня вартість проїзду у маршрутках становитиме 10 грн.

Про це повідомляє пресслужба міськради Вінниці.

З 1 червня на території Вінницької міської територіальної громади тариф на проїзд в маршрутних таксі встановлено у розмірі  10 гривень, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затверджено тариф 12 грн за одну поїздку на перевезення пасажирів до приєднаних до Вінниці громад (маршрути №30А та №30Б) і на нічному маршруті №25Н (перевозить пасажирів з 22:00 до 6:00). При цьому перевізників зобов'язали встановити валідатори для безготівкової оплати за проїзд.

Також місцева влада обіцяє зберегти соціальні зобов’язання та продовжувати здійснювати безкоштовні перевезення деяких пільгових категорій населення, а школярів до 6 класу під час навчання - за пів ціни.

Серед причин здорожчання називають значне падіння пасажиропотоку (на 62,1%), яке виникло внаслідок запровадження карантинних обмежень через епідемію COVID-19.

Читайте також

Нагадаємо, що у Львові від 27 травня вартість проїзду у громадському транспорті зросла до 10 гривень, а в Києві - проїзд зріс ще у квітні. Проте, в столиці нещодавно анонсували нове зростання ціни на метро і громадський транспорт.

Більше читайте у нашому матеріалі: Ціна на проїзд у столичному метро зросте: у скільки обійдеться поїздка на роботу

1