У Вірменії чоловікам заборонили виїжджати з країни

Уряд Вірменії ухвалив рішення про введення в країні воєнного стану
У Вірменії чоловікам заборонили виїжджати з країни
Фото: kabar.kg
28 Вересня 2020, 21:43
читать на русском

У Вірменії чоловіки у віці від 18 до 55 років можуть виїхати за межі країни тільки з письмового дозволу територіальних військових комісаріатів.

Про це "Sputnik Вірменія" повідомляє з посиланням на Комітет цивільної авіації Вірменії.

Читайте також

Згідно з рішенням 1585Н, прийнятого урядом Вірменії 27 вересня 2020 року, оголошено мобілізацію осіб до 55 років. Особам чоловічої статі у віці від 18 до 55 років дозволяється покинути межі країни тільки з письмового дозволу територіальних військових комісаріатів, - заявили в КЦА.

Нагадаємо, 27 вересня у Вірменії було оголошено військовий стан і повідомлено про загальну мобілізацію.

Раніше повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у початку нападу на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що розпочав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Нагадаємо, конфлікт у Нагірному Карабаху між Азербайджаном і Вірменією триває вже понад 20 років.

Читайте також

1988 року населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. Вже 1994 року за посередництва Москви сторони підписали угоду про перемир’я, яка поклала край активним бойовим діям у регіоні, але залишила Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

Понад 30 тисяч осіб загинули за 6 років війни. Відтоді час від часу у Карабасі відбувається стрілянина, але до масштабних бойових дій в останні роки не доходило.

У липні 2020 року на кордоні Азербайджану і Вірменії сталося загострення ситуації, в результаті обидві країни зазнали втрат, зокрема, серед вищого військового керівництва.

1