У Вірменії протестувальники вимагають відставки Пашиняна

Через те, що він підписав угоду щодо припинення вогню у Нагірному Карабасі
У Вірменії протестувальники вимагають відставки Пашиняна
Мітинг в Єревані (фото: Photolure)
16 Листопада 2020, 18:21
читать на русском

На площі Свободи в Єревані проходить мітинг з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Його організували 16 опозиційних партій.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

 Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна через підписання ним угоди щодо Карабаху та відставки всього уряду, щоб сформувати нову тимчасову владу, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в суботу на площі Свободи пройшла церемонія запалювання свічок у пам'ять про військових, які загинули під час бойових дій в Нагірному Карабасі. У неділю мітинг не проводився.

Читайте також

Раніше Пашинян заявив, що не має наміру йти у відставку на тлі протестів, що спалахнули після заяви про повне припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

У моєму порядку денному лише одне питання - забезпечення стабільності в країні. Іншого питання в моєму порядку денному немає, - наголосив глава вірменського уряду на пресконференції 16 листопада.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян у вівторок, 10 листопада, заявив, що ухвалив рішення про підписання угоди щодо припинення вогню у Нагірному Карабасі після того, як армія наполягала на цьому.

Після цього в Єревані почалися масові протести. Представник вірменської опозиційної партії "Дашнакцутюн" Ішхан Сагателян в ході мітингу на площі Свободи в центрі Єревану заявив про створення "Комітету національного порятунку".