У ВООЗ кажуть, що закривати школи не потрібно

Це не допоможе врятуватися від коронавірусу
У ВООЗ кажуть, що закривати школи не потрібно
Карантин у школі (фото з відкритих джерел)
28 Жовтня 2020, 00:34
читать на русском

Регіональний директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге заявив, що закриття шкіл, щоб боротися з коронавірусною інфекцією – це малоефективно.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з інфекцією, тому їх слід відкривати. Під найбільшим впливом виявляються діти, що знаходяться у важкій життєвій ситуації, - заявив Клюге.

Читайте також

Раніше глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус закликав лідерів країн усього світу не вдаватися до політизації ситуації з пандемією COVID-19.

22 жовтня Кабінет Міністрів України виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Перед цим, міський голова Віталій Кличко повідомив, що керівникам загальноосвітніх навчальних закладів Києва рекомендовано розпочати осінні канікули з 21 жовтня.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українська вакцина від коронавірусу може з'явитися через рік після проведення усіх необхідних досліджень. За його словами, у розробці вакцини беруть участь американські компанії, кандидат на вакцину - саме український.

1