У ВООЗ не можуть сказати, коли закінчиться пандемія COVID-19

Причиною цьому стали поява нових штамів
У ВООЗ не можуть сказати, коли закінчиться пандемія COVID-19
Коронавірус (фото: УНІАН)
31 Грудня 2021, 14:23
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) не можуть сказати, коли чекати на завершення пандемії COVID-19. Все через те, що можуть з'явитися нові мутовані варіанти коронавірусу.

Про це повідомляє CNBC.

"Оскільки ця пандемія затягується, цілком можливо, що нові варіанти можуть стати повністю стійкими до поточних вакцин, що вимагатиме адаптації препаратів, - зазначив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

За його словами, виникненню нових мутацій та їх поширенню сприяла діяльність світових політичних лідерів. Це й могло стати однією з причин, чому вірус продовжує мутувати й з'явився заразний штам "Омікрон".

У ВООЗ заявили, що при появі нових стійких до вакцини штамів вірусу, виробникам доведеться розробляти нові препарати. Це означає, що у світі виникне дефіцит вакцин.

Втім, в організації дають доволі оптимістичний прогноз. Прогнозують, що гостра стадія пандемії може закінчитися вже у 2022 році.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) запевнила, що Санта-Клаус обов'язково принесе подарунки дітям, бо він має імунітет від коронавірусу.

Читайте також