У ВООЗ повідомили, що відрізняє COVID-19 від грипу

Грип і коронавірус можуть циркулювати в організмі людини одночасно
У ВООЗ повідомили, що відрізняє COVID-19 від грипу
Термометр (фото: Pexels)
5 Листопада 2020, 04:13
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що COVID-19 може відрізнятися від грипу двома унікальними симптомами – втратою нюху та смаку.

Про це розповіла керівниця групи ВООЗ щодо забезпечення готовності й реагування на грип Енн Моен на брифінгу в Женеві. Засідання транслювалося пресслужбою ВООЗ у Twitter.

Моен зазначила, що грип і коронавірус можуть циркулювати в організмі людини одночасно, оскільки обидві хвороби мають схожі симптоми. У ВООЗ рекомендують робити лабораторний тест на COVID-19.

Представниця ВООЗ наголосила, що якщо в людини зник нюх або відчуття смаку, тоді висока ймовірність того, що це коронавірус, а не грип.

Однак немає потреби займатися самостійною постановкою діагнозу, – зазначила Моен.

Представниця ВООЗ додала, що вагітним і людям із групи ризику варто звернутися до лікаря відразу після появи характерних симптомів ГРВІ. Важливо не чекати появи серйозних симптомів.

Усім іншим людям із легкими симптомами рекомендується самоізолюватися. У тому випадку, якщо виникають проблеми з диханням, висока температура та інші важкі симптоми, то треба негайно проконсультуватися із сімейним лікарем.

Читайте також

Нагадаємо, що ВООЗ повідомила, що у людей, які перехворіли на COVID-19, можуть тривалий час зберігатись наслідки перенесеного захворювання, які впливають на важливі системи організму. Йдеться про стомлюваність, кашель, утруднене дихання, ураження легень та серця.