У врегулюванні війни на Донбасі є позитивні зрушення - Німеччина

На це вплинула угода про перемир'я
У врегулюванні війни на Донбасі є позитивні зрушення - Німеччина
Прапор Німеччини (фото: з відкритих джерел)
17 Жовтня 2020, 19:05
читать на русском

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що у врегулюванні російсько-українського конфлікту на Донбасі є "позитивні зрушення".

Про це він розповів в інтерв'ю Redaktionsnetzwerk Deutschland.

За його словами, припинення вогню на Донбасі тривало довше всіх з початку конфлікту. На це вплинула угода про перемир'я, досягнута 27 липня.

Ми сидимо за одним столом з Росією в Раді Безпеки ООН, в Берлінському лівійському процесі. Щодо України та Лівії, безумовно, є позитивні зрушення. Припинення вогню на сході України тривало довше всіх з початку конфлікту, - сказав він.

Читайте також

Маас підкреслив важливість подальших переговорів з Москвою, оскільки вирішення конфліктів, на його думку, залежить від міжнародної спільноти.

Тому діалогу з Москвою не може бути кінця. Надто багато людей у світі залежить від міжнародної спільноти, яка зможе покласти край цим конфліктам в діалозі з росіянами, - заявив глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, що США підтримують позицію України, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть проводитися тільки після повернення контролю над українсько-російським кордоном та забезпечення відповідних умов безпеки в регіоні.

1