У яких випадках українців можуть позбавити субсидії: пояснення фахівців

Хибні доходи та борги за комуналку можуть стати причиною позбавлення субсидії
Важливо
У яких випадках українців можуть позбавити субсидії: пояснення фахівців
Субсидії (Фото: ТСН)
18 Листопада 2022, 17:37
читать на русском

Цього року в уряді змінили процес призначення та сплати субсидій. Так, з грудня подавати заяву потрібно не через органи Мінсоцполітики, а до Пенсійного фонду.

Про це інформують у Пенсійному фонді України.

До 30 листопада українці можуть звертатися до управління соцзахисту, ЦНАПів за місцем проживання або через додаток "Дія".

З 1 грудня – до сервісного центру Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання, в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Виплати субсидій можуть припинити у кількох випадках. Серед причин – зміна місця проживання. Сюди входять  й інші обставини, що виключають виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).

Майте на увазі, що субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та за місцем фактичного проживання. Позбавлять виплат і через борги з оплати комуналки.

Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якого не минув, та загальна сума якої перевищує 680 гривень, то виплата субсидії автоматично припиняється. Ще одна причина – хибно зазначений розмір доходів. Цей пункт включає придбання дорогих товарів або послуг, набуття права власності на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, можливість отримання субсидії залежить від загального доходу сім'ї та розміру житлової площі. Для того, щоб зрозуміти, чи можете ви отримати субсидію, можна скористатися спеціальною формулою. Вона також визначає об'єм отримуваних коштів.

Читайте також

1