У Японії через снігопади постраждали майже 300 людей, є загиблі

Людей закликали не виходити на вулиці
У Японії через снігопади постраждали майже 300 людей, є загиблі
Сніг (фото: Pexels)
11 Січня 2021, 10:06
читать на русском

У Японії через негоду постраждали майже 300 людей, ще вісім - загинули. Громадян закликали не покидати домівки без потреби.

Про це повідомляє видання NHK.

Станом на ніч на неділю вісім людей загинули в префектурах Ніігата, Тояма, Ісікава, Фукуї та Гіфу. Понад 270 людей отримали поранення. Зазначається, що багато з тих, хто загинув або постраждав, прибирали сніг.

Людей закликали не виходити на вулицю, якщо це не потрібно. Також попередили громадян щодо обмерзання доріг та перебоїв у транспорті та дорожньому русі. Сніг падає з дахів, тому люди повинні бути обачними. Частково відсутня електроенергія через накопичення снігу на лініях електропередач.

Читайте також

Повідомляється про зростання кількісті аварій, спричинених снігопадами.

Синоптики заявили, що сильний сніг буде продовжувати випадати до понеділка в прибережних районах уздовж Японського моря. Зазначається, що сильний характер тиску в зимовий період і маса надзвичайно холодного повітря викинули велику кількість снігу, в основному в регіоні Хокуріку та префектурі Ніігата.

Станом на 5:00 11 січня в місті Тояма метеорологічне агентство зафіксувало 120 сантиметрів снігопаду, у місті Фукуї - 100 сантиметрів, а в місті Ніігата - 63 сантиметри.

Нагадаємо, що негода в Японії триває з середини поточного тижня. Раніше через снігопади місцеві авіакомпанії скасували понад 500 запланованих рейсів.