У Японії вперше дозволили продавати ГМО-овочі

Першими з ГМО-продуктів у продаж надійдуть помідори
У Японії вперше дозволили продавати ГМО-овочі
Томати, овочі, продукти Фото: Парламент.UA
14 Грудня 2020, 00:09
читать на русском

Влада Японії вперше дозволила продавати в країні генномодифіковані овочі. Першими з ГМО-продуктів у продаж надійдуть помідори.

У цих томатах штучно збільшено обсяг амінокислот, що знижують кров'яний тиск.

Читайте також

Нагадаємо, у 2019 році в Японії ухвалено закон, що дозволяє продаж генномодифікованих харчових продуктів при схваленні від комісії МОЗ.

Днями стало відомо, що незабаром в Україні з’явиться ще один зареєстрований сорт ківі - "Аурум Карпат Стратона" з жовтим м'якушем.

Цей новий сорт - доволі незвичного забарвлення, яке не часто зустрінеш навіть на закордонних полицях, - розповів Генріх Стратон, біолог, селекціонер та автор єдиного зареєстрованого сорту ківі в Україні.

Роботами по виведенню цього сорту для умов України селекціонер займається вже понад 7 років і має певні результати. Деякі рослини родять вже 2 роки й витримують морози до 20 градусів.

Читайте також

Як повідомлялося, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України створено робочу групу, що займатиметься питаннями регулювання генетично модифікованих організмів.

До складу групи увійшли експерти міністерства, а також представники провідних галузевих організацій та асоціацій.

Робочу групу створено для адаптації українського законодавства до актів права Європейського Союзу у сфері державного регулювання генетично модифікованих організмів.