У Японії злочинців ідентифікуватимуть за малюнком кровоносних судин долоні

Новий метод розробили науковці провідних японських компаній
У Японії злочинців ідентифікуватимуть за малюнком кровоносних судин долоні
Долоня (Фото: Pexels)
23 Грудня 2020, 01:02
читать на русском

Японські компанії розробили метод ідентифікації особи за малюнком кровоносних судин долоні, який використовуватимуть для реєстрації у готелях, безконтактної оплати та ідентифікації злочинців.

Про це повідомляє видання NHK.

Зазначається, що у жовтні компанія Hitachi випустила спеціальний пристрій, який зчитує малюнок кровоносних судин на пальцях людини. Зчитану інформацію прив`язують до кредитної картки користувача через сервіс хмарних обчислень, що дозволяє здійснювати покупки без гаманця або смартфона.

Компанія Hitachi також пропонує готелям запровадити цю технологію для реєстрації мешканців.

Водночас компанія-стартап Normee, штаб-квартира якої знаходиться в Токіо, розробила систему, яка ідентифікує особу за лініями й формою кровоносних судин долоні, використовуючи для цього знімок, зроблений за допомогою планшета або смартфона. Компанія має намір використовувати цю систему для здійснення платежів.

За словами Хонда Ая, керівника групи досліджень і розробок компанії, система має безліч застосувань, оскільки для її роботи не потрібно ніякого спеціального обладнання.

Вважається, що сфальсифікувати малюнок кровоносних судин складніше, ніж відбитки пальців, оскільки вони знаходяться всередині організму. Тому у перспективі цю систему можна буде використовувати і для пошуку та ідентифікації злочинців.

Читайте також

Нагадаємо, 18 грудня у Японії через сильний снігопад застрягли близько тисячі автівок. Від снігу сильно постраждали ділянки швидкісної дороги Канецу, яка з'єднує Токіо і префектуру Ніїгата на узбережжі Японського моря. Розчищуванням снігу займалися сухопутні війська самооборони та інші сили.

1