У Закарпатській області виявили два випадки малярії

Стан хворих задовільний
У Закарпатській області виявили два випадки малярії
Коронавірус (фото: Pexels)
18 Лютого 2021, 23:06
читать на русском
У Закарпатській області нещодавно виявили два випадки захворювання на малярію. Зокрема, хворобу отримали маленький хлопчик та його мати.

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я.

У лютому в Закарпатській області зареєстрували завезений випадок захворювання на малярію в громадян Республіки Конго, - йдеться у повідомленні.

Захворів хлопчик віком 1 рік 10 місяців та його мама, які прибули до України наприкінці січня з Республіки Конго. За словами матері, дитина перехворіла на малярію приблизно 3 місяці тому. В Україні в хлопчика на третій день з’явилося нерегулярне підвищення температури тіла до 39,0 °C. Орієнтовно тоді ж гарячка та нерегулярне підвищення температури до 39,0–40,0 °C з’явилися і в матері.

Читайте також

За тиждень після приїзду в Україну мати з дитиною звернулися по медичну допомогу. На підставі лабораторних досліджень у пацієнтів виявлено збудника малярії — P. falciparum (++), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що їм призначено відповідне лікування. Стан хворих задовільний.

Нагадаємо, що харківські лікарі зареєстрували смертельний випадок малярії у чоловіка, який тривалий час працював в Екваторіальній Гвінеї.

1