У Закарпатській облраді закликали скасувати санкції проти телеканалів Медведчука

Депутати підписали звернення до президента Зеленського
У Закарпатській облраді закликали скасувати санкції проти телеканалів Медведчука
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
10 Лютого 2021, 18:59
читать на русском

Чотири депутатські фракції Закарпатської обласної ради закликали президента України Володимира Зеленського скасувати санкції щодо телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK.

Про це повідомляє Перший.com.ua.

Звернення підписали представники чотирьох з восьми фракцій у раді: "ОПЗЖ", "За майбутнє", "Команди Андрія Балоги" і КМКС "Партії угорців України".

Через рішення про санкції мільйони українців і сотні тисяч закарпатців не можуть отримати "об'єктивну, критичну інформацію" про ситуацію в Україні, - йдеться у зверненні.

Депутати також звинуватили Зеленського (досьє Володимира Зеленського) в цензурі, а санкції щодо власника каналів, нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака (досьє Тараса Козака) назвали "репресіями і переслідуванням".

Накладення санкцій на українські компанії і громадянина своєї ж країни перекреслило всі демократичні принципи... Ми категорично засуджуємо спроби розправи з політичними опонентами, спроби знищити опозицію в Україні, наступ на свободу слова, введення цензури, - сказано в зверненні.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Детальніше про те, кому ж належать українські ЗМІ читайте у нашому матеріаліКому належать українські ЗМІ: докладний аналіз.

1