У Запоріжжі вандали спаплюжили пам`ять замордованих голодом дітей

Пошуком вандалів займається поліція
У Запоріжжі вандали спаплюжили пам`ять замордованих голодом дітей
Вандалізм у Запоріжжі (Фото: Запорізька ОДА)
27 Листопада 2020, 17:11
читать на русском

У Запоріжжі невідомі зловмисники облили чорною фарбою пам`ятну дошку на колишньому будинку немовляти, у якому під час голодомору загинули майже 800 дітей.

Про акт вандалізму повідомили у Запорізькій ОДА.

Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів -  щорічного національного пам'ятного дня в Україні, що відзначається у четверту суботу листопада, у Запоріжжі було здійснено кричущий акт вандалізму. На будинку за адресою вул. Олександрівська, 7 знищено й спаплюжено пам’ятні дошки в пам'ять про  дітей, замордованих штучним голодом, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цьому будинку, зведеному у ХІХ сторіччі, з кінця 1920-х років працював будинок немовляти. За даними запорізьких істориків, тут з листопада 1932-го до грудня 1933 року померло 788 малюків. Замордованим голодом дітям було від одного дня до 8 років.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко висловив обурення з приводу цієї ганебної події.

Безкарність породжує хаос! Провокатори знищили пам'ятні дошки, які ми встановили в пам'ять про  дітей, замордованих голодом. Голодом, що штучно організували комуністи, знищуючи українську націю! Нелюди, що це зробили, мають бути покарані! Загибель людей від голоду у 1930-і роки – наголосив Мороко.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Запорізькій області повідомили, що інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Працівники поліції оглядають місце події і навколишньої території, а також проводять інші необхідні слідчі дії й готуються відкрити провадження.

Читайте також

Нагадаємо, у суботу 28 листопада в Україні вшановуватимуть пам'ять жертв голодоморів. В УІНП закликали усіх, у суботу, 28 листопада, долучитись у домашніх умовах до Загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00 та опісля запалити символічну Свічку Пам’яті у вікнах своїх осель.

1