В Україні проведуть хвилину мовчання у пам’ять про жертв Голодомору

28 листопада українці запалять свічки у вікнах своїх домівок
В Україні проведуть хвилину мовчання у пам’ять про жертв Голодомору
Смерть, свічка Фото: урядовий портал
27 Листопада 2020, 16:45
читать на русском

У суботу 28 листопада в Україні вшановуватимуть День пам'яті жертв голодоморів, нагадав Інститут національної пам'яті (УІНП).

До 87-х роковин Голодомору 1932-33 років Український інститут національної пам'яті розпочинає інформаційну кампанію "Збережи пам'ять. Збережи правду". Метою кампанії є вшанування жертв Голодомору в Україні та збереження пам'яті про геноцид українців комуністичним режимом в 1932-33 році.

Зокрема, наголосити, що збереження пам'яті - це не абстракція, а конкретні дії, наприклад запис спогадів родичів, які були очевидцями геноциду, передати до музею сімейні реліквії, які належали родичами під час Голодомору чи просто згадати про рідню, якій довелось пережити один з найжахливіших злочинів радянського тоталітарного режиму, - зазначають в інституті.

голодомор

голодомор Фото: Національний музей Голодомору-геноциду

Читайте також

В УІНП закликали усіх, у суботу, 28 листопада, долучитись у домашніх умовах до Загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00 та опісля запалити символічну Свічку Пам’яті у вікнах своїх осель.

Запалена свічка у вікні домівки стане виявом нашої пам'яті та віри у майбутнє, - йдеться у повідомленні.

Кияни та гості столиці можуть у цей день з 12:00, дотримуючись протиепідеміологічних правил, приходити до Меморіалу жертв Голодомору на вулиці Лаврській, 3, щоб запалити лампадки у пам’ять про загиблих.

Нагадаємо, український Національний музей Голодомору в Києві у межах проєкту "Аудіогід для кожного" записав екскурсії 33-ма мовами світу. Всі записані аудіогіди Національним музеєм Голодомору-геноциду стали доступні для відвідувачів музею з 24 листопада.

1