У Запорізькій області голову виборчої комісії спіймали на фальсифікаціях

Сам заповнив, сам підписав
У Запорізькій області голову виборчої комісії спіймали на фальсифікаціях
Вибори 2020 року, члени виборчої дільниці зі списком виборців (фото: Парламент UA)
2 Листопада 2020, 13:25
читать на русском

Голова дільничої виборчої комісії у м. Бердянськ Запорізької області підробив виборчу документацію, за що йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

Як повідомляється, голова однієї з дільничих виборчих комісій у Бердянську не зібрав засідання членів комісії, одноосібно склав протоколи про результати підрахунку голосів виборців з виборів депутатів до Бердянської районної ради, у яких власноруч підробив підписи членів комісії. Потім голова передав вказані документи до територіальної виборчої комісії.

Голові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України (підроблення виборчої документації).

За підробку виборчих протоколів голову дільничої комісії можуть позбавити волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Читайте також

Нагадаємо, що в Запорізькій області хлопець викрав урну для голосування з виборчої дільниці, щоб вирощувати та розводити равликів.

Більше про порушення на місцевих виборах читайте в матеріалі "Парламент UA": Побиття кандидата та незаконна агітація: найголовніші порушення на місцевих виборах

1