У Зеленського гасло "Слава Україні" на формі української збірною вважають слушним

Водночас мапа України з Кримом на футболках є підтвердженням єдності та неподільності
У Зеленського гасло "Слава Україні" на формі української збірною вважають слушним
Новий дизайн форми української збірної (фото: Андрій Павелко / Facebook)
10 Червня 2021, 16:58
читать на русском

В Офісі президента вважають, що Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) повинна ухвалювати рішення без жодного політичного втручання чи впливу, а гасло "Слава Україні!" на формі української збірної є абсолютно слушними.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на коментар ОП щодо гасла на формі збірної України з футболу.

В ОП зазначили, що українські футболісти під час гри намагатимуться прославити свою країну.

Тому гасло "Слава Україні!" на формі національної збірної є абсолютно слушним та не може викликати жодних застережень. І коли кожен українець, який є справжнім патріотом своєї батьківщини, чує "Слава Україні!", то у нього вже на рівні підсвідомості з’являється гасло-відповідь "Героям Слава!". Ці словосполучення записані в душі кожного українця. Вони єднають нас, допомагають розбудовувати і захищати рідну Україну, - йдеться у повідомленні.

Водночас на Банковій також наголосили, що мапа України з Кримом на футболках є підтвердженням єдності та неподільності України.

Тому що Україна єдина і неподільна. Донбас – це Україна! Крим – це Україна! І це вже точно не викликає жодних сумнівів ні у кого в Європі, - додали в ОП.

Нагадаємо, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА), на вимогу Росії, переглянула дизайн форми української збірної і вимагає прибрати звідти напис "Героям слава!", оскільки, на їхню думку, у поєднанні з гаслом "Слава Україні!" він є політичним і "має історичний і мілітаристський підтекст".

Читайте також

1