У зоопарку США горили захворіли на коронавірус

Горил міг інфікувати безсимптомний працівник
У зоопарку США горили захворіли на коронавірус
Горили (фото: pexels)
13 Січня 2021, 03:09
читать на русском
У зоопарку у Сан-Дієго діагностували коронавірусну інфекцію у двох горил, які зараз перебувають на карантині.

Про це йдеться у пресрелізі адміністрації зоопарку.

6 січня дві горили почали кашляти, після чого у них запідозрили коронавірус і провели тести. Лабораторія Міністерства сільського господарства США 11 січня підтвердила, що тварини хворі на COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Водночас у зоопарку не виключають, що інші горили теж могли заразитися коронавірусом.

Інфіковані горили перебувають на карантині під наглядом працівників зоопарку, вони харчуються і п’ють як зазвичай. Керівництво зоопарку очікує, що мавпи повністю одужають.

Читайте також

Горил міг інфікувати безсимптомний працівник, попри дотримання усіх рекомендованих заходів безпеки, включаючи протоколи безпеки COVID-19 від Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) та громадської охорони здоров'я округу Сан-Дієго.

Дослідження підтвердили, що деякі примати можуть заражатися SARS-CoV-2, але це перший відомий випадок зараження великих мавп. Не відомо, чи матимуть їхні організми серйозну реакцію на хворобу.

Нагадаємо, що в Іспанії в місті Барселона у чотирьох левів в зоопарку помітили легкі симптоми вірусу. Продіагностувавши їх, виявилось, що вони заразились коронавірусною інфекцію.