В Іспанії чотири леви захворіли на коронавірус

Спершу думали, що це грип
В Іспанії чотири леви захворіли на коронавірус
Лев (pexels)
8 Грудня 2020, 16:27
читать на русском
В Іспанії в місті Барселона у чотирьох левів в зоопарку помітили легкі симптоми вірусу. Продіагностувавши їх, виявилось, що вони заразились коронавірусною інфекцію.

Про це повідомляє Reuters.

Трьох самиць та одного самця протестували на COVID-19 після того, як у них помітили легкі симптоми хвороби.

Левам була надана ветеринарна допомога в зв'язку з їхнім легким клінічним станом, схожим на дуже легке захворювання на грип, за допомогою протизапального лікування і ретельного спостереження. Тварини відреагували добре, - заявили у зоопарку Барселони.

Читайте також

Ветеринарна служба Барселони зв'язалася з колегами із зоопарку Бронкса в Нью-Йорку, де у квітні у чотирьох тигрів і левів виявили коронавірус. Це єдиний інший зоопарк, де відомо, що великі кішки заразилися COVID-19. Усі вони одужали.

Зазначається, що у двох співробітників зоопарку також виявився позитивний результат тесту після того, як спалах виявили у минулому місяці.

Нагадаємо, що Міністерство сільського господарства Франції заявило про спалах пташиного грипу H5N8 на качиній фермі. Той самий вірус виявили у гусака і лебедів. Національна референс-лабораторія ANSES підтвердила сьогодні зараження ферми з 6000 качок вірусом H5N8.

1