У звільненій від окупантів Київщині знайшли вбитими вже 900 людей

Знайдено багато масових захоронень
У звільненій від окупантів Київщині знайшли вбитими вже 900 людей
Тіла убитих окупантами у пакетах Фото: kyivcity.gov.ua
15 Квітня 2022, 17:17
читать на русском

У населених пунктах Київської області, які звільнили від окупантів, вже знайдено вбитими 900 цивільних громадян.

Про це повідомив під час брифінгу начальник київської обласної поліції Андрій Нєбитов.

За його словами, станом на 15 квітня кількість виявлених українців, які були вбиті російськими солдатами, досягла цифри у 900 людей, з них 350 – загинули у Бучі.

Сьогодні буде перейдена межа у 900 загиблих цивільних людей – підкреслюю, цивільних – тіла яких ми виявили та передали для проведення судово-медичних експертиз для детального огляду. Всі ці люди загинули від рук російської армії. Найбільше жертв у Бучі – понад 350 тіл загиблих. Значно менше у Вишгородському та Броварському районах. Розбір завалів у Макарові та Бородянці продовжується, ми впевнені, що там під завалами ще є тіла загиблих, - сказав він.

Нєбитов нагадав, що в Київській області було тимчасово окуповано 180 населених пунктів. У кількох з них досі знаходять масові захоронення:

Дуже багато масових захоронень. Більша частина людей убиті зі стрілецької зброї. У Бучі виявлено дві великі братські могили, 40 тіл у першій та 57 – у другій. З 40 тіл у першій могилі 95% убиті зі снайперської або стрілецької зброї. Людей просто розстрілювали на вулицях, і це зафіксовані факти, є покази свідків та відео.

Нагадаємо, що в Україні російські солдати не лише нищать будинки та вбивають мирне населення, а й скоюють статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків. Зокрема, стало відомо, що у Бучі рашисти створили "підвал для зґвалтувань", де перебували 25 жінок віком від 14 до 24 років.

Читайте також

1