Убивство Гандзюк: фігуранта справи Павловського відпустили на волю

У Павловського сплинув термін тримання під вартою, який прокуратура не продовжила
Головне
Убивство Гандзюк: фігуранта справи Павловського відпустили на волю
Ігор Павловський під вартою (фото: УНІАН)
3 Грудня 2020, 21:58
читать на русском

Ігор Павловський відбував ув'язнення за приховування злочину щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, але 3 грудня був звільнений.

Про це повідомив адвокат Павловського Володимир Сергет, передає hromadske.

Раніше Павловський, уклавши угоду зі слідством, дав свідчення щодо ймовірних замовника та організатора злочину — Владислава Мангера та Олексія Левіна (Москаленка). Його залишили під вартою за двома іншими обвинуваченнями, а саме: створення злочинної організації на Херсонщині та викрадення транспортних засобів.

По справі Гандзюк Павловський підтвердив інформацію про те, що після злочину до нього заходив Левін і казав: "Це ми з Миколайовичем (саме таке ім'я по батькові в Мангера — ред.) замовили Катерину Гандзюк". За словами Павловського, Левін фінансував адвокатів і дружину Сергія Торбіна (організатор нападу), щоб ті мовчали.

Уже в ізоляторі СБУ Левін пропонував Павловському 20 тис. євро за мовчання. Водночас Левін надав суду листування з Павловським, де останній нібито скаржився на умови в ІТТ СБУ, та додав, що має ще певні аудіозаписи, які суд не долучив до матеріалів справи. Левін і Мангер свою причетність до злочину заперечують.

Читайте також

16 жовтня Павловський отримав вирок за приховування злочину та отримав покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки.

Сергет, адвокат Павловського, зазначив, що, 24 листопада сплинув термін тримання Павловського під вартою. Цей термін прокуратура не продовжила. За інформацією ЗМІ, в Офісі генерального прокурора інформацію щодо цього не прокоментували.

Звільнили не лише Павловського, але і його водія. Звільнили також свідка у справі Гандзюк Валерія Одінцова, який проходив підозрюваним у справі щодо викрадення транспортних засобів. Він уклав угоду зі слідством. Про це свідчить рішення суду.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року  Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона потрапила в реанімацію з опіками. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство вважає замовником нападу на Гандзюк главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), якого затримали у Болгарії та екстрадували до України.

Один із підозрюваних у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський у суді заявив, що інший підозрюваний - Олексій Левін - називав голову Херсонської облради Владислава Мангера замовником нападу на Гандзюк.

Водночас слідство не виключає, що замовників було декілька.