Убивство Гандзюк: міжнародна спільнота закликала покарати винних

4 листопада - другі роковини смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк
Убивство Гандзюк: міжнародна спільнота закликала покарати винних
Катерина Гандзюк (Фото: Facebook-спільнота Хто замовив Катю Гандзюк)
4 Листопада 2020, 15:20
читать на русском

Посольства США і Канади, а також представництво Європейського союзу у роковини смерті Катерини Гандзюк нагадали українській владі про те, що замовники і організатори убивства досі не покарані.

Заклики притягнути винних до відповідальності дипломатичні відомства іноземних країн розмістили на своїх сторінках у соцмережах.

Ми згадуємо відданість, волю і неабияку мужність Катерини Гандзюк, громадської активістки і борця з корупцією, яка померла два роки тому в цей день від пошкоджень, отриманих від нападу на неї з використанням кислоти. Ми долучаємося до тих, хто закликає владу притягти до відповідальності як виконавців, так і замовників нападу, - заявили у посольстві США.

У представництві ЄС наголосили, що безпечне середовище для громадських активістів в Україні повинно бути забезпечене в усій країні.

Два роки минуло з дня смерті Катерини Гандзюк. Винні в цьому злочині повинні бути притягнуті до відповідальності, - додали у представництві.

У посольстві Канади заявили, що в Україні не повинно бути місця насильству і залякуванню активістів, правозахисників і преси. Напади на активістів в Україна повинні бути припинені, всі злочини повністю розкриті і винуватці притягнуті до відповідальності.

У другу річницю трагічної загибелі Катерини Гандзюк, ми оплакуємо втрату молодої української активістки. Ми поділяємо нестерпний біль її батька Віктора, друзів і рідних, - йдеться в заяві посольства Канади.


Читайте також

Нагадаємо, 31 липня 2018-го  Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона потрапила в реанімацію з опіками. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство вважає замовником нападу на Гандзюк главу Херсонської облради Владислава Мангера. Його затримали для примусового приводу до суду. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), якого затримали у Болгарії та екстрадували до України.

Один із підозрюваних у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський у суді заявив, що інший підозрюваний - Олексій Левін - називав голову Херсонської облради Владислава Мангера замовником нападу на Гандзюк.

1