Учасників мультипредметного тесту більше, ніж цьогорічних випусників - Шкарлет

Мультипредметний тест - це сублімація трьох навчальних дисциплін
Учасників мультипредметного тесту більше, ніж цьогорічних випусників - Шкарлет
Іспити (Фото: МОН)
1 Червня 2022, 13:47
читать на русском

Майже 500 тисяч людей зареєструвалися для участі у складанні національного мультипредметного тесту, тоді як цьогорічних випускників всього 223 тисячі.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

492 тисячі у нас у цілому зареєструвалося на національний мультипредметний тест, 402 тисячі записи є унікальними, і вже 346 тисяч комплектів реєстраційних документів надійшло до регіональних центрів Українського центру оцінювання якості освіти. Вражаючі цифри для нас. Є стриманий оптимізм стосовно набору, адже випускників 11-их класів на сьогодні 224 тисячі, - сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що кількість охочих скласти НМТ не можна прирівняти до кількості охочих скласти ЗНО в минулі роки. Адже ЗНО складалося з декількох предметів, тоді як НМТ - це сублімація трьох навчальних дисциплін.

І тому некоректне порівняння. Але дуже наочне порівняння - це 224 тисячі випускників 11-их класів і 346 тисяч верифікованих реєстраційних карток, щодо вступу, додав Шкарлет.

Нагадаємо, абітурієнти у 2022 році складатимуть один національний мультипредметний тест, до якого увійдуть українська мова, математика та історія України, замість чотирьох тестів ЗНО.

Читайте також

1