Учені попередили про пандемії covid-26 і covid-32

Ці пандемії загрожують людству, якщо епідеміологи досконало не вивчать природу вірусу covid-19
Учені попередили про пандемії covid-26 і covid-32
Коронавірус (Flicr)
1 Червня 2021, 01:00
читать на русском

На думку американських вчених існує велика ймовірність того, що людство зіткнеться з пандемією коронавірусів COVID-26 і COVID-32.

Про це повідомляє видання Meet the Press.

Як заявив журналістам доктор Пітер Хотез, співдиректор Техаського центру розробки вакцин для дітей, найпершими глобальними епідеміями коронавірусів стали спалахи атипової пневмонії SARS (2000-і роки) і близькосхідного респіраторного синдрому MERS (вперше зареєстрований в 2012 році).

Своєю чергою, за його словами пандемія COVID-19 почалася у 2019 році. Лікар назвав її третьою масштабною пандемією в XXI столітті.

Мати-природа говорить нам про те, що трапиться: буде COVID-26 і COVID-32, якщо ми повністю не зрозуміємо походження COVID-19, - зазначив Хотез.

Для цього вчений запропонував досліджувати COVID-19 безпосередньо в китайському місті Вухань. Американський фахівець упевнений, що туди знову мінімум на 6 місяців слід відправити групу вчених, а саме вірусологів, епідеміологів і експертів по кажанах. Вони повинні будуть зібрати зразки вірусу та крові людей і тварин.

Читайте також

Експерт наголосив на важливості співпраці з Китаєм, без якого буде проблематично отримати відомості про походження COVID-19. Він вважає, що США повинні натиснути на Китай, щоб епідеміологи і вірусологи в Китаї отримали безперешкодний доступ до тварин, людей, зразків і лабораторій.

Це в інтересах не тільки Китаю або США, а й усього світу, - додав Хотез.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден доручив американським спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії коронавірусу.

1