"Удар" нижче поясу: депутат з фракції Кличка Калініченко радить знести дитячий майданчик в ЖК "Голосієво" заради нової висотки

Жителі мікрорайону організовують мирну ходу на знак протесту проти знесення майданчика
"Удар" нижче поясу: депутат з фракції Кличка Калініченко радить знести дитячий майданчик в ЖК "Голосієво" заради нової висотки
Дитячий майданчик (Фото: Парламент.UA)
22 Вересня 2021, 17:20
читать на русском

На вимогу мешканців ЖК "Голосієво" припинити спроби незаконної передачі земельної ділянки перед паркінгом (вул. Голосіївська, 13Д) ТОВ "Менаполіс" для будівництва багатоповерхового будинку, 16 вересня 2021 року відбулось спільне засідання членів скандальної "земельної" комісії Київської міської ради та членів правління ОСББ "Домашній затишок" і "Голосіївська фортеця".

Про це Парламент.ua розповіли обурені мешканці мікрорайону.

Йшлося про протистояння мешканців черговій спробі ущільнення життєвого простору ЖК "Голосієво": окрім будівельної ділянки по вул. Ц. Яр, 31, що межує з прибудинковою територією будинку 13 Б, та виїзд з якої може пройти лише через "горловину" між 13 та 7 (офісний центр  "Театральний"), виїзд з чергового будмайданчика, а потім і експлуатація багатоповерхівки по Голосіївській,13 Д – запланована також через цю "горловину". Іншого проїзду між будинками реально не існує.

Крім вузького проїзду, мешканців бентежить питання непомірного навантаження на колектор, який не витримує вже шквалу забудов у районі, відсутність вільних місць у дитячих садках та комунальних  школах довкола.

Спілкування було емоційним, в правовому полі депутати вести розмову відмовилися, адже серед представників ЖК "Голосієво" був і фаховий юрист. "Народні обранці киян" - 6 чоловіків, що представляють інтереси точно не місцевих жителів, а недоброчесного забудовника ТОВ "Менаполіс", наполягають на розв'язанні проблеми відсутності повноцінного проїзду на територію ЖК "Голосієво" з вул. Голосіївської шляхом… демонтажу "круглого" дитячого майданчика, між будинками 13 і 13 А, який понад 10 років  є "Меккою" для дітлахів всього кварталу.

Щодо інших проблемних питань – їм це взагалі не цікаво. Хлопці відпрацьовують замовлення, розштовхуючи плечима мешканців наших будинків, забезпечують проїзд бетономішалкам ТОВ "Менаполіс".  Особливо активно цим займається депутат від "Удару" в Голосіївському районі Дмитро Калініченко, - розповідають мешканці.

Як відомо, історія рейдерства земель по Голосіївській 13 тягнеться вже довго. Вишукуючи шпарини в законодавстві, земельні ділки в цьому випадку намалювали документи на неіснуючі будівлі на території майданчика (три сараї по 2 кв. метри), а потім "добросовісний набувач" ТОВ "Менаполіс", заснований за тиждень до "придбання" сараїв,  нібито їх купив у 2019 році, через нікчемний договір купівлі продажу, оскільки нотаріус не зазначив під сараями кадастровий номер ділянки, а не зазначив – бо не було ніякого кадастрового номера, він з’явився лише у 2020 році, тож вчиняти нотаріальні дії нотаріус не мав права. Ця історія самобуду сягає у 2015 рік, має кримінальне провадження з 2016 року, що досі розслідується. Багато хто з мешканців добре пам’ятають як взимку 2018-2019 року зводились ті сараї, документи на які виявилися виготовленими ще у 2015 році. Але карти Google не рейдери, вони не брешуть… На них видно і коли з’явилися сараї-самобуди,  і коли зникло  кілька десятків дерев з тієї самозахопленої ділянки. Наразі "Менаполіс" хоче без аукціону взяти 0,56 га землі для "реконструкції" сараїв.

Повертаючись до життєвого простору мешканців, інформуємо: під час зустрічі Депутат Київської міської ради від партії "Удар" Віталія Кличка Дмитро Калініченко запропонував нам знести дитячий майданчик між 13 і 13А для облаштування альтернативного виїзду з двору будинку 13. Підтримали таку "геніальну" ідею про демонтаж дитячого простору й інші депутати земельної комісії: Терентьєв М.О. "Удар Віталія Кличка" – голова  комісії, Грушко В.В. - член Партії "УДАР Віталія Кличка", перший заступник голови комісії, Кримчак С.О. – фракція "Єдність", член комісії,  Сулига Є.А., – фракція "Єдність", член земельної комісії, - скаржаться мешканці будинку. - Заклики "Слуг народу" продавати собак пенсіонерам ми вже чули, черга дійшла і до дітей. До наших з вами дітей! Прикро, що це невігластво так активно підтримують однопартійці Віталія Кличка.

Довідка: Калініченко Дмитро Юрійович, 31 рік Член депутатської фракції Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка" у Київраді. Член постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

Оскільки мирно розв'язати проблему поки що не вдалося, сьогодні увечері, 22 вересня від 18 до 20 години на пішохідному переході між ЖК "Голосієво" і Голосіївським ліцеєм мешканці мікрорайону збираються на мирну ходу протесту.

Читайте також