Угорщина підтримає членство України в ЄС, - посол

В Угорщині сподіваються, що війна зовсім скоро припиниться
Угорщина підтримає членство України в ЄС, - посол
Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто / Фото: espreso.tv
10 Травня 2022, 15:24
читать на русском

В Угорщині запевнять, що не проти вступу України до Європейського Союзу. Зокрема, коли почнеться процедура розгляду відповідних питань, то Угорщина підтримуватиме членство України.

Про це заявив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в інтерв'ю "Еспресо".

За його словами, Угорщина підтримає вступ України до Євросоюзу, коли почнеться процедура розгляду відповідних питань.

Ми вас повністю підтримуємо. І ми сподіваємося, що вже зовсім скоро ця трагедія, ця війна припиниться. І наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Європейському Союзі, Угорщина підтримає його, - заявив Іштван Ійдярто.

Посол розповів, що угорський кодон перетнули 670 тисяч українців. І багато з них залишилися в Угорщині, тому держава надає їм допомогу. В Угорщині вирішили залишитися 150 тисяч людей, серед яких чоловіки, жінки, діти. Їм надається уся потрібна медична та інша допомога.

Крім цього, майже щодня і щотижня з Угорщини до України відправляють гуманітарні вантажі з їжею, ліками, обладнанням і багатьма іншими речами.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон заявив, що вступ України до складу Європейського Союзу може тривати роками і навіть десятиліттями, відповідно до чинних правил.

Читайте також