Угорський міністр приїде до України для пошуку виходу з кризи

Сійярто прибуде з персональним візитом
14 Січня, 12:52

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто наприкінці січня приїде до України, щоб обговорити та владнати усі кризові питання між країнами.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі "Європейській правді".

Зазначається, що Кулеба домовився зі своїм угорським колегою про переговори в Україні, яку відбудуться у Києві наприкінці січня 2021 року.

Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів розв'язання проблем на основі принципу взаємної поваги, - повідомив український міністр.

Сійярто прибуде з персональним візитом до глави МЗС України.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами й нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Читайте також наш матеріал: Закарпатські депутати на присязі заспівали угорський гімн: що відбувається у регіоні