Угорський міністр приїде до України для пошуку виходу з кризи

Сійярто прибуде з персональним візитом
Угорський міністр приїде до України для пошуку виходу з кризи
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official
14 Січня 2021, 12:52
читать на русском

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто наприкінці січня приїде до України, щоб обговорити та владнати усі кризові питання між країнами.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі "Європейській правді".

Зазначається, що Кулеба домовився зі своїм угорським колегою про переговори в Україні, яку відбудуться у Києві наприкінці січня 2021 року.

Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів розв'язання проблем на основі принципу взаємної поваги, - повідомив український міністр.

Сійярто прибуде з персональним візитом до глави МЗС України.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами й нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Читайте також наш матеріал: Закарпатські депутати на присязі заспівали угорський гімн: що відбувається у регіоні

1