Україна будує КПВВ на Донбасі нового стандарту - Резніков

Така інфраструктура може з'явитися на всіх пунктах до кінця року
Україна будує КПВВ на Донбасі нового стандарту - Резніков
Олексій Резніков (фото: minre.gov.ua)
28 Травня 2021, 15:14
читать на русском

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що  інфраструктура контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі готова з обох сторін. Втім, необхідно забезпечити свободу пересування для відкриття цих пунктів.

Про це Резніков (досьє Олексій Резнікова) повідомив на зустрічі з генсеком ОБСЄ Хельгою Шмід, передає сайт міністерства.

За словами міністра, Україна будує КПВВ нового стандарту. До того ж Резніков сподівається, що така інфраструктура з'явиться на всіх пунктах до кінця року.

І знаєте, інфраструктура також готова з іншого боку лінії зіткнення. Зрештою, коли ми були тут з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, саме представники СММ ОБСЄ показали нам знімки, наочно продемонстрували готовність КПВВ з іншого боку. Залишається забезпечити свободу пересування людей, - зазначив він.

Нагадаємо, що окупанти не дають людям виїхати з Донбасу, людей щодня випускають з окупованих територій тільки через один контрольно-пропускний пункт.

Також Україна надала автобуси-човники для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ "Золоте" та "Щастя".

Читайте також

1